Flera av de tidiga kvinnliga vokalisterna och rockbanden öppnade den stora scenen för dagens kvinnliga rockartister. Rockbandet Heart slog igenom med låten ”Barracuda” (1977) med vokalisten Ann Wilson och hennes syster Nancy Wilson som blev en internationell superhit. Bandet Runaways var ett tjejrockband som bildades 1975 av Joan Jett (ledsångerska) och hade sin största hit ”Cherry Bomb”. Joan gick vidare som vokalist med ett nytt rockband Joan Jett & the Blackhearts. Bandet producerade flera superhits varav den mest kända är ”I love Rock ’n’ Roll”. Odödliga ”Black Velvet” från 1990 som framfördes av Alannah Myles, sångerska och låtskrivare från Kanada, är fortfarande lika aktuell.

Tuffare hårdrockband

De nya tjejrockbanden har gått från den klassiska rockscenen till heavy metal. Den tuffare musikstilen med tjejband på hårdrockscenen verkar gå hem hos publiken här hemma och internationellt. Frantic Amber startades som ett projekt 2008 i Stockholm av gitarristen Mary Siebecke som helt enkelt ville spela heavy metal med tjejer. Bandet utvecklades till melodisk death metal runt 2010 i samband med de nya bandmedlemmarna Elizabeth Andrews (sång) och Mio Jäger som leadgitarr samt låtskrivare. Framgångarna lät inte vänta på sig och bandet fortsätter sina erövringar av rockscener världen över.

Scenframträdande och utseende

Det krävs givetvis självförtroende att stå på en scen. För musiker och sångare har även utseendet en viss betydelse. Scenkläderna är speciellt utvalda och ofta tajta, särskilt på rockscenen, vilket innebär att många kvinnliga artister är väldigt kroppsmedvetna. Det är inte ovanligt att kvinnor med mindre byst (oavsett om dom är artister eller inte) funderar på att göra en bröstförstoring. Att få en byst som är både vacker och naturlig är en garanti med förstklassiga Motiva bröstimplantat. Alla bröstimplantat hos Motiva är av högsta kvalitet, säkra, känns fantastiska samt är ergonomiskt utformade för att ge ett naturligt utseende. Motiva Ergonomix var världens första ergonomiska bröstimplant med en design som rör sig naturligt med din kropp. Numera finns en förbättrad version Ergonomix2 som är nästa generations implantat med naturlig rörelse. Om du önskar ett implantat som ger en utfyllnad av den övre delen av börstet är Motiva Round bästa valet. Med Anatomical TrueFixation får du ett droppformat anatomiskt vackert implantat. Givetvis erbjuder Motiva även ett sortiment av olika storlekar för att kunna skapa ett vackert resultat som passar din kropp perfekt.

Konvent

Konvent är ett tjej metalband från Danmark som tog hela undergåns- samt heavy metal scenen med storm när de släppte sitt album ”Puritan Masochism” 2020. Köpenhamnsbandet består av Rikke Emilie List (sångerska), Sara Helena Nørregaard (gitarr), Heidi Withington Brink (bas) och Julie Simonsen (trummor). Man kan lugnt säga att kvinnliga metalband är att räkna med i framtiden. När tjejer med talang formar metalband existerar stora möjlighet till framgång. Det är tydligt att heavy metal fans gillar bra musik oavsett om det är killar eller tjejer som spelar och sjunger.


Categorised in: Norsk heavy metal